Evenementen

Big Band Apeldoorn

Zaterdag 23 februari 2019 om 16:00 uur

Big Band Apeldoorn bestaat nu ruim tien jaar maar is vooral bekend buiten Apeldoorn. We hebben afgesproken om een nieuwe koers te gaan varen en meer optredens in de eigens stad te willen houden. We hopen dat veel mensen de weg naar het cafeetje van Marja weten te vinden want het wordt weer een spetterend optreden. En als de ruimte het toelaat is dansen natuurlijk toegestaan. De toegang is gratis. Kom dus genieten van ons optreden!

Fadocafé

Zondag 24 februari 2019 om 15:00 uur

Zing je levenslied! Geef jóuw stem aan de gemoederen van het leven; verdriet, melancholie, blijheid, weemoed en niet te vergeten de feeststemming! Óf kom luisteren!! Opgeven en info: Yvonne Scheepsma, yvonnescheepsma@gmail.com 06-48595340

Vita & Ronald live

Zaterdag 2 maart 2019 om 16:00 uur

Vita & Ronald is een semi-akoestisch duo met een repertoire van country-, blues- sixties- en folksongs. Ze spelen nummers van o.a. The Everly Brothers, Elmore James, Creedence Clearwater Revival, The Rolling Stones, Bob Dylan en af en toe een eigen nummer.

Bert Louissen

Zondag 3 maart 2019 om 15:00 uur

Een muzikale middag met Bert Louissen op piano en gitaar

The Central heat big band

Zaterdag 16 maart 2019 om 16:00 uur

Central Heat big band gaat een spetterend optreden geven in het Cafeetje van Marja, in Apeldoorn. De Central Heat Big Band biedt pure bigbandmuziek voor elk luisterend oor. Of het nu om een dorpsevenement, bedrijfsfeest of een jazzfestival gaat, elk concert verrast de formatie weer met een uitgekiend en kwalitatief hoogstaand programma dat past bij de gelegenheid. Hiermee heeft de band in haar meer dan twintigjarig bestaan inmiddels een uitstekende reputatie opgebouwd, zowel bij het luisterend publiek als bij vakgenoten in binnen- en buitenland. "I'm so glad the band is still doing well (..) You’ve all made tremendous leaps and bounds and are, in terms of your level, truly professionals. Keep up the amazing work. Your focus is yielding a well deserved and expanding fan base for you. Bravo!" John Clayton, naar aanleiding van het winnen van het Seabreeze Big Band Festival Toegang is gratis. Een vrije gift wordt enorm gewaardeerd!

Mini expositie en workshop Mandala´s van Keza

Zaterdag 6 april 2019 om 10:00 uur

Een expositie met prachtige Mandala´s getekend door Keza. Woensdag is er om 10.00 uur een workshop Mandala tekenen verzorgd door Keza.

Kunstroute

Zondag 7 april 2019 om 15:00 uur

Tijdens de kunstroute exposeren Kirsten van Campen (tekeningen)en Job Kok (fotografie) in ´t Cafeetje van Marja.

Workshop Mondharmonica meespeelconcert

Zondag 21 april 2019 om 14:30 uur

Deze workshop 'for absolute beginners' neemt je mee door de wonderlijke wereld van de mondharmonica en haar talloze bespelers. Het enige instrument ter wereld dat je bespeelt door afwisselend in- en uit te ademen. Je kunt zo'n kleine harmonica overal mee naar toe nemen, en als je de smaak eenmaal te pakken hebt, gaat er echt een wereld aan speelplezier voor je open! Deelnemers hoeven geen noten te kunnen lezen en zelfs nooit eerder iets met muziek gedaan te hebben om mee te kunnen doen. De harmonica heeft een razend slim en eenvoudig systeem om liedjes te leren en te onthouden. "geweldig, dat je met niets begint en na een uur lol naar buiten komt met je 'eigen' harmonica waar je ook echt al wat op kunt spelen !" Iedere workshop maak ik op maat. Samen muziek maken is leuk. Het is een uitdaging om met een groep melodie en ritme op elkaar af te stemmen. Deze 'stoomcursus' mondharmonica is een hit op festivals, trainingsdagen of dagje uit. Binnen 10 minuten speel je je eerste deuntje of bluesje ! Een hele zaal vol met harmonica spelers, dat klinkt echt geweldig! Alle deelnemers krijgen een nieuwe Homesick Bluebird mondharmonica kado. Dat geeft ook de mogelijkheid om verder te oefenen. Kosten voor de workshop zijn 20 euro pp, inclusief harmonica. Aanmelden bij ´t Cafeetje of via fahnermarja@hotmail.com / 06 51788614