Evenementen

Bert Louissen & friends

Zaterdag 24 februari 2018 om 16:00 uur

Cafeetje Akoestisch

Zaterdag 3 maart 2018 om 16:00 uur

Zaterdagmiddag 3 maart is Cafeetje Akoestisch. Er treden op: Kelvin Klaassen Kelvin Klaassen is een singer-songwriter gevestigd in Nijmegen. Door het hele land heeft hij inmiddels vele podia beklommen. Met zijn geheel eigen stijl schrijft hij muziek die de regels van de conventie tart, zonder daarbij over de top te gaan. Al op zeer jonge leeftijd is Kelvin begonnen met het schrijven van eigen nummers, die hij vertolkt met een krachtige stem die wel eens vergeleken wordt met die van o.a. Jeff en Tim Buckley, en Van Morrison.Ondertussen heeft Kelvin met zijn muziek al meerdere prijzen in de wacht gesleept. Zijn shows staan garant voor een spannende sfeer, sterke teksten en tegendraadse melodieuze muziek. Live Poets Society Live Poets Society is een duo door de wol geverfde muzikanten dat elkaar heeft gevonden op jacht naar het perfecte liedje. Hun muziek laat zich het best omschrijven als soepel in het gehoor liggende akoestische popmuziek op het grensvlak van blues, folk, soul en americana. Toetsenist/fluitist Peter Holen en zanger/gitarist JeeWee Donkers nemen de luisteraar mee op hun muzikale zoektocht naar de beste sfeer om hun verhalen en bespiegelingen over te kunnen brengen. Die sfeer kan steeds weer anders zijn, afhankelijk van publiek, voorhanden instrumentatie en de stand van de petten van de heren. Woolf Woolf is een Nederlands folk poptrio bestaande uit Marieke Smit, Mylène Berghs en Ellen Tackenkamp. Oorspronkelijk gevestigd in Amsterdam, begon de band met optreden in december 2016 na een intense periode van schrijven en repeteren en ze trokken meteen de aandacht. Woolf werd meteen herkend als een band met een groot potentieel. "De kwaliteit van hun stemmen is perfect. Deze band is klaar voor de grote podia", schreef LiveStreamMagazine na een show op het Patronaat in Haarlem.

Blazers, bier en bradwurst; De Original Liemers Musikanten

Zondag 4 maart 2018 om 15:00 uur

Het belooft een hele gezellige middag te worden met een café vol blazers, bier en bradwurst! De Original Liemers Musikanten is een Egerlanderkapel die bestaat uit enthousiaste muzikanten uit de Liemers, de streek ten Zuidoosten van Arnhem, begrenst door de Duitse grens, de Rijn, de IJssel en de Oude IJssel. De Egerländer muziek is onze gemeenschappelijke hobby. De kapel is opgericht in april 1999 en de thuisbasis is Zevenaar. De 24 leden maken deel uit van de secties Klarinet en Dwarsfluit, Trompet en Flügelhorn, Tenorhorn en Bariton, Trombone, Bas en Slagwerk. De zang wordt verzorgd door onze zangeres en zanger. De stijlopvattingen van Ernst Mosch, de grondlegger van de Egerlander muziek, is onze basis en wordt aangevuld met de bekende Tsjechische en Böhmische blaasmuziek. De kapel verzorgt optredens in binnen- en buitenland. In Nederland zijn wij graag geziene gasten op o.a. blaaskapellen festivals, feestavonden, braderieën en in woonzorgcentra. In het buitenland traden wij op in o.a. Kleve, Emmerich, Weilburg an der Lahn - de partner gemeente van Zevenaar - en aan de Moezel in o.a. Kröv, Traben Trarbach en Bernkastel.

Jazz Deco

Zaterdag 10 maart 2018 om 16:00 uur

Featuring the guy from Hawaii, Hal Glatzer! Also starring: het immer vrolijke Dragisha. JAZZ DECO PERFORMS THE SONGS OF THE 1920s AND '30s The decades of the 1920s and 1930s are famous not only for lively, upbeat works of art and architecture known as Art Deco, but also for the lively, upbeat music and songs that were among the best-loved of the 20th Century. That's what Jazz Deco performs: the vintage jazz tunes and swing-era vocals that have inspired jazz musicians, popular singers - and dancers - ever since.

Het Gelijk van de Achterkant

Vrijdag 16 maart 2018 om 20:00 uur

Een nieuwe productie van Theater Zonder Grens boeiend en onderhoudend, met verrassende wendingen.

Het Gelijk van de Achterkant

Zaterdag 17 maart 2018 om 20:00 uur

Een nieuwe productie van Theater Zonder Grens boeiend en onderhoudend, met verrassende wendingen. Foto Roelof Rump

Het Gelijk van de Achterkant

Zondag 18 maart 2018 om 15:00 uur

Een nieuwe productie van Theater Zonder Grens boeiend en onderhoudend, met verrassende wendingen.

Fadocafé

Zondag 25 maart 2018 om 15:00 uur

Geef jóuw stem aan de gemoederen van het leven; verdriet, melancholie, blijheid, weemoed en niet te vergeten de feeststemming! Óf kom luisteren!! Opgeven en info: Yvonne Scheepsma, yvonnescheepsma@gmail.com 06-48595340

Laroux op Matinee

Zaterdag 31 maart 2018 om 16:00 uur

Laroux speelt op Zaterdag 31 maart a.s, in het Cafeetje van Marja in Apeldoorn, liedjes uit het programma “Gekanteld Gras” Eigenzinniger en breekbaarder dan weleer, met een strootje in zijn mond en muziek in zijn hoofd, beziet Laroux het leven. Deze ‘pallieter’’ brengt kleine verhalen van onderweg en kantelt wereldmuziek uit alle windstreken. De klankkleur van de muziek in deze voorstelling ligt in de Balkan, in Ierland, het Vlaanderenland, maar ook diep in de Missisippi delta. Gemengd met vleugjes Americana en African high-life music, heeft de voorstelling een pallet van eigen nummers en vertellingen, gelardeerd met bewerkingen en teksten van onder andere Brecht, Tom Waits en de belgische troubadour Wannes van de Velde. Hij wordt die middag bijgestaan door ‘De Meute’ een vrolijk en bont gezelschap muzikanten: Erik van Es, Peter de Frankrijker, Ad van Emmerik, Baaf Stavenuiter, allen stuk voor stuk Maitres des Sonneurs. Gekanteld gras is een voorstelling die je niet meer zal vergeten. Wees welkom op een bijzondere middag. Recensies: ♦♦♦♦ Folkforum: Laroux is een begenadigd verteller en tekstschrijver en de afwisseling in het repertoire van de zanger getuigd van een open mind. ♦♦♦♦ Musicmaker: De zagende trekzakken en de vele kleuren in de muziek zetten je aan tot luisteren. Hij is ongekunsteld. Met teksten die vaak een aanklacht zijn tegen onechtheid. ♦♦♦♦♦ New folk sounds: Lenny Laroux bezit de gave om een nummer geheel naar zich toe te trekken en ritmische en melodieuze wendingen te bedenken die organisch klinken. Zijn nummers blijven in je hoofd spelen.

Nadara Gypsy

Dinsdag 17 april 2018 om 20:00 uur

Voor de tweede keer komt dit fantastisch zigeunerorkest 't Cafeetje van Marja op haar kop zetten! Dit orkest behoort tot de top van zigeunerorkesten uit Hongarije en Roemenië. ​​Het repertoire bevat oorspronkelijke zigeuner-melodieën maar natuurlijk ook repertoire van naburige volkeren, onderweg opgepikt in hun Roma Drom (de levensreis van de zigeuners). Op deze tour neemt Nadara vooral de Mahala muziek mee uit de regio van de Zwarte Zee. Dit belooft voor het concert in 't Cafeetje van Marja een extra oriëntaals dansfeest te worden. Zangeres en bandleidster Alexandra Beaujard zingt de sterren van de hemel in het Romanes, het Hongaars, Roemeens of Russisch. Entree: € 10,- aan de deur